Eaton on monelle talotekniikasta ja erityisesti energia-asioista kiinnostuneille tuttu yhtiö. Yli 175 maassa toimiva energianhallintoyhtiö työllistää globaalisti noin 92 000 henkilöä, joista Suomen toiminnoissa työskentelee hieman yli 200. Espoossa sijaitseva maaorganisaatio keskittyy laitteiden myyntiin, ja vieressä sijaitseva valmistustehdas Eatonin isoimpien UPS-laitteiden tuotantoon.

IPR Talotekniikan ja Eatonin yhteistyö starttasi tänä vuonna yhteisten kumppanien, Suomen sähkönkäyttäjät ry:n ja Onninen Oy:n, kautta muodostuneen linkin myötä. Molemmille osapuolille suotuisassa yhteistyössä on selkeä roolitus: IPR toimii lähellä asiakasta projektien vetäjänä ja urakoitsijana, kun taas Eaton tarjoaa omien tuotteidensa näkökulmasta teknistä konsultaatiota ja markkinatietoutta.

”Meillä on hyvin samanlaiset ajatukset siitä, mihin maailma ja tämä ala ovat tulevaisuudessa menossa”, kuvailee Eatonin sähkötukkukanavan myyntipäällikkö Olli Punkari ja jatkaa: ”Koemme, että voimme hyvin tukea toistemme osaamista”.

Sähköautojen latausasemat yleistyvät myös Etelä-Pohjanmaalla

Yhteistyön tiimoilta Punkari vieraili marraskuussa Seinäjoella IPR Talotekniikan järjestämässä tapahtumassa, Talotekniikkapäivässä. Esittelyssä oli muun muassa Eatonin tuotevalikoimasta sähköautojen latausasemat ja niihin liittyvät oheistarvikkeet. ”Reissu oli ehdottomasti kannattava, kävijöillä oli paljon hyviä kysymyksiä koskien sähköautojen latauspisteitä ja eri kiinteistöjen tarve-eroja,” Punkari kertoo.

Ja syyt tähän ovat melko yksiselitteisiä: ala on selkeässä taitekohdassa, ja uutta tietoa sekä ohjeistuksia tulee jatkuvasti. Valmisteilla oleva laki tulee entisestään kiihdyttämään kysyntää myös Etelä-Pohjanmaan alueella, sillä se velvoittaa taloyhtiöitä ja liikerakennuksia varautumaan sähköautojen latauspisteiden lisääntyvään tarpeeseen. ”Latauspisteiden asennuksessa on paljon muuttujia, joita tulisi ottaa huomioon asunnon iästä ja sähkönsyöttökapasiteetistä lähtien, joten nämä asiat on hyvä katsoa kuntoon ammattilaisen kanssa,” Punkari ohjeistaa.

Pitkäaikaisia ratkaisuja asiakkaiden eduksi

Kulunut vuosi on ollut Eatonilla vilkas, mutta Punkarin mukaan tulevana vuonna vauhti ei tule ainakaan hidastumaan: ”Sähköinen liikenne tulee entistä vahvemmin yleistymään, ja toinen osaamisalueemme, kiinteistöjen energianhallinta, on myös nousemassa kuumaksi puheenaiheeksi koko kiinteistöalalla.”

Vaikka kysyntä onkin vilkasta ja muutoksia tulee nopealla tahdilla, Eaton toivoo asiakkaidensa miettivän pitkäaikaisia ratkaisuja. ”Tässä haluamme ehdottomasti olla tukena, ettei epähuomiossa lähdetä tekemään päätöksiä, jotka tulevat asiakkaalle pitkällä aikavälillä kalliiksi”, Punkari toteaa.

”On etuoikeus olla tällä alalla tässä ajanhetkessä, kun suuria muutoksia ja murrosta käydään läpi niin sähköisessä liikenteessä, mutta myös energiatuotannon puolella”, Punkari iloitsee. Tärkeää on löytää luotettavat ja sopeutumiskykyiset yhteistyökumppanit: ”IPR Talotekniikan kanssa meillä on yhdessä parempi tietotaidon paketti, jolla asiakkaita pystytään palvelemaan kattavammin.”

Lue lisää Eatonin tuotteista ja palveluista täältä

Lue lisää Eatonin sähköautonlatausjärjestelmistä täältä