Tammikuussa IPR Talotekniikalla sähkön palvelupäällikkönä aloittanut Andreas Ollila on ollut aina varma ammatinvalinnastaan. ”Se oli oikeastaan aina selvää, että suuntaudun sähköalalle. Muistan jo polvenkorkuisena kersana seuranneeni suurella kiinnostuksella äitini kaupan vieressä liikettä pitäneen elektroniikkakorjaajan työntekoa”, Andreas muistelee. Kauhajoen ammattikoulusta hän valmistui vuonna 2007 sähkö- ja automaatioasentajaksi ja on siitä lähtien työskennellyt laaja-alaisesti sähköalan työtehtävissä. Esimieskokemusta hänellä on jo usean vuoden ajalta.

Sähköalaa Andreas Ollila suosittelee ihan kelle vaan, kunhan on halu oppia uutta. Kun perusteet on hallussa, työ ja työpaikka opettaa. ”Tässä ei ikinä tule valmiiksi, koska tekniikka kehittyy niin ripeästi. Välillä vähän hirvittääkin, kun teknologia vanhenee niin nopeasti”, mies pohtii.  Omissa harrastuksissaankin hän on tämän huomannut. ”Tykkään tehdä metallitöitä, moottoriremontteja, hitsauksia, koneistuksia, yleisesti korjata asioita kuntoon. Kulutustavaroiden tullessa jatkuvasti lyhytikäisemmiksi ja nopeakiertoisemmiksi olen oppinut arvostamaan materiaalien kierrätystä, ja pyrinkin omissa korjaustöissäni aina käyttämään fiksaamiseen kaikkea käytettyä tai jo olemassa olevaa tarviketta. Varaosavarmuutta rupeaa myös arvostamaan”, Andreas kertoo.

Helpompiakin töitä Andreaksen mielestä olisi. ”Mutta tykkään tästä työstä, sillä tässä pääsee tekemään sellaisia pikkusen vaikeampia hommia. Joku jutussa on omat kommervenkkinsa, on aikataulujen sovittamista, nopeita suunnitelman muutoksia ja sellaista kuvainnollista tulipalojen sammuttelua. Kaikessa taustalla kuitenkin sähköturvallinen ajattelutapa.”

Andreaksen työtehtäviin IPR Talotekniikalla kuuluu monenlaista ja hänen työpisteensä sijaitsee sekä Ilmajoella että Seinäjoella. Hän kertoo, että työ on paljolti asiakaspalvelua ja töiden vastaanottoa. Työtilaukset aikataulutetaan ja suunnitellaan, ja hätätilanteissa ollaan valmiita ottamaan pakki kainaloon ja lähtemään keikalle.  Asiakaskäynneillä Andreas käy myös, koska on helppo antaa kustannusarvio kohteesta, kun on oikeasti itse käynyt paikan päällä asiakkaan luona sitä katsomassa. ”Meillä ammattilaisilla on se parhain ja ajantasaisin tieto soveltuvista tuotteista eri kohteisiin. Asentajallekin on helpompaa, kun voin ohjeistaa työmaan jo paikalla käyneenä,” tietää Andreas. ”Toivon, että asiakkaat arvostaisivat hankkimissaan palveluissa paikallisuutta. Se on kuin laittaisi rahaa pankkiin, ja niistä rahoista jää veromarkatkin omalle pitäjälle. Tai taitaa ne olla nykyään jo veroeurot”, naurahtaa Andreas.

”Niin kuin kotia tulisi aamulla!”, hymyilee Andreas, kun häneltä tiedustelee uuteen työpaikkaan sopeutumisesta. Hän on tykännyt kovasti IPR Talotekniikan hengestä. ”Tällainen mukava ja oikeanlainen innostus työhön on tarttuvaa ja motivoi kaikkia tekemään parhaansa”, toteaa Andreas tyytyväisenä.