Kuvat ja teksti: Marianne Siltala / Design Marianne

En tiennyt aikaisemmin, että töissä voi olla näin mukavaa! -huudahtaa Oona Katila kuvaillessaan työharjoitteluaan IPR-Talotekniikan työasussa. Aurinkoinen Oona on työskennellyt sähköasentajaharjoittelijana tammikuun alusta saakka IPR-Talotekniikka Oy:n palveluksessa. Hänen työpaikkaohjajanaan toimii Juuso Hakanen, joka on alan vankka ammattilainen.


Oona Katila toimii harjoittelijana IPR-Talotekniikalla.

Oonan tie sähköalalle on perinteisestä poikkeava. Touhukas nuori nainen on opiskellut ensin pari vuotta lukiossa ja siirtyi sieltä vuoden kestävälle ammattiin valmentavaan koulutukseen. Vuoden aikana hän kokeili useita eri ammattialojen opintoja Sedussa mm. sisustusartesaanin, pintakäsittelyn, kokin, kuvagraafikon, sisustusartesaanin, tarjoilijan ja ompelijan opintoja. Oonan edelleen etsiessä omaa alaa, lähti hän ennakkoluulottomasti tutustumaan poikaporukan mukana sähköalaan ja se vei hänet mennessään. Oona viehättyi sähköalan monipuolisuudesta ja aloitti kolmen vuoden opinnot sähköasentajaksi. Harjoittelu IPR-Talotekniikassa kestää toukokuun puoleen väliin saakka, jonka jälkeen Oona Katila valmistuu ja saa sähköasentajan pätevyyden.

Oona kokee, että IPR-Talotekniikan töihin on oikeasti mukava lähteä joka aamu, työpäivät eivät kuormita, vaan elämä on kokonaisvaltaisesti mukavaa.

IPR-Talotekniikassa häntä on yllättänyt erityisesti se, että kaikki on ollut niin vastaanottavaisia häntä kohtaan harjoittelijana. Työt ovat monipuolisia ja vaihtelevia ja työilmapiiri on rento ja mukava. On ilo tulla töihin!